Cercavila a Porrera en favor de les víctimes del temporal

Heus ací una mostra de la gran solidaritat que el temporal de 1911 va despertar arreu del país, fins i tot en llocs tan allunyats de la costa com Porrera, al Priorat. El ressò del temporal a la premsa, però també les relacions entre pobles d’interior i de costa, poden explicar aquesta resposta tan activa.

En aquest cas, la fórmula triada per suscitar la col·laboració va ser una cercavila cívica pels carrers del poble, el diumenge 26 de febrer.

Hi van participar les autoritats civils i religioses, un grup de genets amb un penó vestit de dol i la formació musical que participava habitualment en els actes públics del municipi. Tots plegats per acompanyar les xiques que anaven recollint els diners:

“El domingo último recorrió las calles de la villa de Porrera una lucida cabalgata con objeto de allegar fondos á favor de las familias de los náufragos del último temporal. 

Formaban parte de la misma el cura-párroco, el alcalde y concejales, el médico titular, las personas más caracterizadas de la población, la música de la misma y 17 jinetes que llevaban un pendón enlutado, habiéndose encargado de recoger los donativos 18 hermosas señoritas. 

La cantidad recaudada, que ascendió a pesetas 300,10, se repartirá entre las citadas familias de Tarragona y Cambrils”

Diari Las Circunstancias (Reus, 3/3/1911). Secció: “Crónica”.

Si vols, hi pots deixar un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s