Doblement nàufrags

Una mostra del llarg abast geogràfic que va tenir la tempesta és el recorregut que algunes barques es van veure obligades a fer.

Aquesta notícia del diari La Vanguardia ens parla de la història viscuda per una barca de Mataró que va ser arrossegada fins a Can Tunis, on va naufragar. Allà, els seus tripulants van ser salvats per una barca de Barcelona que anava al bou i havia perdut la seva parella. Aquesta barca de Barcelona va seguir fins al sud i va intentar entrar al port de Tarragona però no van aconseguir l’ajuda d’una altra embarcació. La tempesta la va continuar arrossegant fins a tombar el cap Salou. Gràcies a altres notícies, sabem que allà van ser rescatats pel pescador Joan Riba.

Els tres mariners de Montgat, salvats per segona vegada, van poder explicar a la premsa i a les autoritats la seva peripècia, gairebé miraculosa.

“Tarragona.

La Comandancia ha expedido hoy pasaporte á tres náufragos de Montgat, que iban en una barca de Mataró, los cuales fueron recogidos frente a Casa Antúnez por otra barca de Barcelona que fue a parar á Salou. Cuenta la tripulación de esta última que su compañera se perdió, yendo ambas ‘de pollastre’.

Lamenta que después de prestar auxilio á otra en aguas de Barcelona no pudieran entrar en nuestro puerto por no darles un cabo otra barca, teniendo que seguir con el temporal hacia Salou, donde llegaron por milagro”.

Diari La Vanguardia (Barcelona, 3/2/1911), p. 8

Si vols, hi pots deixar un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s