Mossèn Joan Batalla

En parlar de la parròquia de sant Pere de Cambrils, no es pot deixar passar la figura del seu primer rector, mossèn Joan Batalla i Segarra (1843-1924). Durant la seva estada a Cambrils (1878-1883) no es limità a les tasques relacionades amb el culte, sinó que s’interessà pels assumptes del barri i va crear la primera societat de pesca de Cambrils, el “Montepío de mareantes del Puerto de Cambrils”, antecedent de la Confraria de Pescadors. Aquesta vocació social de Mn. Joan Batalla el féu mereixedor de la Creu de Beneficència de primera classe, a causa de la seva actuació davant d’un temporal durant els dies 27 i 28 d’octubre de 1879, ocorregut a Cambrils.

Amb aquests antecedents, de forta vinculació al barri mariner, s’entén la realització de diversos actes de culte i d’ajut a les víctimes del temporal de 1911 que es van dur a terme a Reus, on Mn. Joan Batalla n’era rector, concretament de la parròquia de la Sang.

Els actes es van fer a l’ermita del Roser, de la qual Mn. Joan Batalla n’era administrador com a rector de la parròquia Sang de Reus. Hi va haver ofici solemne per les ànimes dels pescadors morts durant el temporal, presidit per la comissió de la Creu Roja i on també hi van ser presents membres de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Juntament amb l’ofici també es varen realitzar actes de recaptació per les víctimes del temporal, on es recolliren 193,10 ptes.

Si vols, hi pots deixar un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s