Els pèrits ajuden els pescadors supervivents

Al voltant del temporal de 1911 es van despertar moltes solidaritats cap a les víctimes: en uns casos en forma de donatius econòmics, en altres com a ajudes directes o específiques.

Un dels exemples d’ajuda a les víctimes el va donar el Col·legi Pericial Mercantil de Barcelona. El dia 7 de febrer de 1911, en plena recuperació i avaluació dels danys materials que havien patit les embarcacions, van escriure aquesta carta a la Cambra de Comerç de Barcelona:

Este Colegio Pericial, ante la magnitud de la catástrofe ocasionada por los recientes temporales y deseando llevar su óbolo a las desgraciadas familias que han sido víctimas de las bravuras del mar, ofrece sus servicios para practicar gratuitamente el reconocimiento, avalúo y liquidación de averías de las embarcaciones pertenecientes a los humildes y esforzados pescadores y marinos siniestrados en la costa.

Lo que nos honramos en participar a Vuestra Excelencia para su conocimiento y efectos oportunos.

Dios guarde a Vuestra Excelencia muchos años.

Barcelona, 4 febrero 1911

El secretario, Enrique Mir y Miró

El presidente, Antonio Cortada

Sens dubte, alliberar els patrons damnificats del pagament dels peritatges devia significar un alleujament important enmig de la situació econòmica en què havien quedat després de la pèrdua o malbaratament de les embarcacions.

Aquesta carta es  troba dins de l’expedient que la Cambra de Comerç de Barcelona va obrir per vehicular les indemnitzacions a les víctimes, i va ser consultat pel personal de l’Arxiu Municipal de Cambrils l’estiu de 2011, poc abans que es tanqués al públic l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.

Si vols, hi pots deixar un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s