L’Arxiu del Port de Tarragona acull l’exposició “1911. Sobreviure a la tempesta”

L’Arxiu del Port de Tarragona acollirà des d’aquest dimecres 4 de juny i fins al 22 d’agost l’exposició itinerant 1911. Sobreviure a la tempesta.

D’aquesta manera, la tempesta serà recordada en una de les poblacions que va viure tant la mort d’alguns dels seus pescadors (el balanç final va ser de 6 víctimes de Tarragona) com diverses escenes de salvament de barques.

Entre els dies 31 de gener i 1 de febrer de 1911, durant les hores en què van ser arrossegades pel terrible temporal,  moltes de les embarcacions de les costes situades més al nord tenien el port de Tarragona com a objectiu: si aconseguien entrar-hi, quedarien salvades. Les notícies que dóna la premsa de l’època expliquen que algunes ho van aconseguir i moltes altres van continuar cap al sud, intentant refugiar-se a redós del cap Salou.

INVITACIO-1911 SOBREVIURE TEMPESTA

L’exposició es podrà visitar de dilluns a divendres de 10 a 14 hores, a la seu de l’Arxiu del Port de Tarragona (carrer d’Anselm Clavé, núm. 2).

En aquesta estada de la seva itinerància, a més dels plafons de l’exposició es podran veure també alguns dels documents dels fons de l’Arxiu del Port de Tarragona que donen testimoni de la tempesta, i que durant la investigació van ser utilitzats per conèixer l’abast i conseqüències que va tenir sobre la població marinera de la ciutat.

Si vols, hi pots deixar un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s